Open Daily 9:30–6:00, Monday Until 8:00
Back to all Post

Компаније намеравају да поднесу захтев у петак.

Компаније намеравају да поднесу захтев у петак.

Њујорк ствара институт за припрему за будуће епидемије

Градоначелник Њујорка Бил де Блазио најавио је у четвртак оснивање Института за одговор на пандемију, посвећеног припреми града и других надлежности за будуће ванредне здравствене ситуације и епидемије. Овај напор је део дугорочног програма опоравка града „изградњом мреже врхунских болничких система, водећих светских медицинских универзитета и растућих сектора науке о животу и технологије како би Њујорк постао светска престоница јавног здравља“, рекао је де Бласио. у саопштењу. Изградња нових технологија које откривају, прате и прате здравствене проблеме је међу циљевима института.

„Ниједан град у округу није жртвовао више, нити је више радио да задржи ЦОВИД-19 на одстојању“, рекао је де Бласио. „Време је да… кренемо напред са смелим идејама како бисмо очували здравље Њујорчана и убрзали наш економски опоравак .”

Округ Вирџинија који се противио ограничавању оружја бори се против ограничења вируса

Округ Вирџинија који је некада себе прогласио „уточиштем другог амандмана“ у одбрану права на оружје, сада каже да је то „уточиште првог амандмана“ и да неће спроводити ограничења на нивоу државе у циљу сузбијања избијања вируса. Надзорници руралног округа једногласно су усвојили резолуцију којом се забрањује коришћење средстава округа за одржавање мандата демократског гувернера Ралфа Нортама, рекавши да се њима крши Устав Вирџиније.

„Тужан је дан у Сједињеним Америчким Државама и Комонвелту Вирџиније када гувернер који користи недозвољене мандате узнемирава, кажњава грађане, власнике предузећа и изабране званичнике, приморава на поштовање путем страха и застрашивања“, рекао је супервизор Мет Клајн за Тхе Невс анд Адванце .

Нортамова извршна наредба ограничава окупљања на 25 људи и налаже ресторанима и баровима да зауставе продају алкохола у 22 сата и близу поноћи. Просек за 7 дана у округу од 32,2 нова дневна случаја пријављених на 100.000 људи већи је од државног просека од 27,1, према Министарству здравља Вирџиније.

Делта је партнер са ЦДЦ-ом за праћење контаката међународних путника

Делта Аир Линес је у партнерству са ЦДЦ-ом како би започео напоре у праћењу контаката са коронавирусом за путнике који стижу у САД. Авио-компанија је у четвртак у саопштењу за јавност рекла да је циљ настојања да се „међународни купци обавесте о потенцијалној изложености ЦОВИД-19“.

Не дозволите да вас бол спутава – истражите разноврстан асортиман Хондростронг производа на нашој званичној веб страници.

Почев од 15. децембра, Делта ће тражити од купаца који путују у САД са међународне локације да добровољно пруже информације за праћење контаката и праћење јавног здравља. Информације укључују пуно име путника, адресу е-поште, адресу у САД, примарни број телефона и секундарни телефон. У саопштењу се наводи да ће подаци бити "директно и безбедно пренети" ЦДЦ-у преко америчке царинске и граничне заштите.

„Ово ће ЦДЦ-у омогућити приступ подацима у тренуцима, драматично смањујући време потребно за обавештавање погођених купаца преко локалних здравствених одељења“, каже Делта.

– Сара М. Мониусзко

48 НБА играча је позитивно тестирано на ЦОВИД; сезона почиње 22. децембра

У НБА лиги, 48 од 546 играча било је позитивно на ЦОВИД-19 у првој серији тестирања за играче који су се вратили на своје домаће тржиште у недељи од 24. до 30. новембра, саопштила је лига и Национална асоцијација кошаркаша у среду. То је стопа позитивности од 8,7%, нешто мање од 10,2% седмодневног просека за САД, према веб локацији за праћење података о ЦОВИД-19 Џона Хопкинса. Планирано је да сезона почне 22. децембра.

„Свако ко је вратио потврђени позитиван тест током ове почетне фазе тестирања на тржишту свог тима је изолован све док не добије одобрење за напуштање изолације према правилима која су утврдили НБА и Удружење играча у складу са упутствима ЦДЦ-а“, НБА и НБПА речено је у саопштењу за јавност.

– Џеф Зиллгитт

Пенс у посети са званичницима ФедЕк-а уочи дистрибуције вакцине

Потпредседник Мајк Пенс отпутовао је у четвртак у Мемфис, у држави Тенеси, где ће одржати округли сто о дистрибуцији вакцине против ЦОВИД-19. Иако вакцина још није одобрена у САД, званичници се припремају за масовну дистрибуцију доза. Пенс ће се састати са руководиоцима ФедЕк-а, бродског гиганта из Мемфиса који ће бити међу кључним играчима у транспорту у дистрибуцији вакцине против ЦОВИД-19 када буде одобрена. Оператион Варп Спеед, иницијатива коју предводи Бела кућа за развој и дистрибуцију вакцина, планира да почне прве испоруке вакцине у року од 24 сата од одобрења ФДА.

– Макс Гарланд, комерцијална жалба Мемфиса

СЗО је ажурирала смернице за социјално дистанцирање: Држите се 3 метра даље

Најновије ажурирање Светске здравствене организације о смерницама за безбедност ЦОВИД- а позива на широку употребу маски, често прање руку и физичко дистанцирање од најмање три стопе. Шест стопа је стандард који обезбеђују амерички центри за контролу и превенцију болести. СЗО такође упозорава да избегавате додиривање лица и позива на „адекватно проветравање у затвореним просторима“, доста тестирања, праћење контаката, карантин и изолацију.

Маске треба носити на отвореном иу добро проветреним затвореним просторима где се не може одржавати физичка удаљеност од најмање три стопе, кажу смернице. У областима ширења ЦОВИД-19, СЗО је такође саветовала „универзално” ношење медицинских маски у здравственим установама, укључујући и када се брину о другим пацијентима.

Аналитичари ИБМ-а упозоравају на пхисхинг напад на ланац набавке вакцина у иностранству

Аналитичари ИБМ-а открили су глобалну пхисхинг кампању која циља организације повезане са ланцем снабдевања у иностранству који се користи за дистрибуцију вакцина. Лажни имејлови у којима се лажно представља кинеска биомедицинска извршна власт циљани су на организације које помажу у испуњавању „транспортних потреба у оквиру хладног ланца ЦОВИД-19“, написали су аналитичари. Многе вакцине, укључујући и оне које се разматрају за ЦОВИД-19, морају да се чувају на хладном и понекад замрзну током дистрибуције, и кинеска компанија чији је извршни директор представљен је добављач опреме за ниске температуре.

Сврха пхисхинг кампање „можда је била прикупљање акредитива, вероватно да би се добио будући неовлашћени приступ корпоративним мрежама и осетљивим информацијама у вези са дистрибуцијом вакцине против ЦОВИД-19“, написале су аналитичарке Мелиса Фридрих и Клер Забојева.

– Донован Слацк

Да ли ће неки предшколци икада сустићи после гашења?

Безброј америчких предшколаца заостаје са социјалним и емоционалним вештинама након месеци затварања. Стручњаци кажу да би резултат могао бити поражавајући за дугорочни успех многе деце с обзиром на то да су предшколске године једна од најформативнијих година у животу детета. Ученик који крене у вртић без предшколског васпитања, вероватније ће поновити разред, захтевати услуге специјалног образовања или ће га напустити, показује статистика.

„Нажалост, за децу, утицај ове пандемије ће се осећати годинама“, рекао је Димитри Кристакис, педијатар који руководи Центром за дечије здравље, понашање и развој у Сијетлу.

– Алиа Вонг

Contents