Open Daily 9:30–6:00, Monday Until 8:00
Back to all Post

Ai probleme cu jocurile de noroc? VEZI care sunt primele semne ale dependenței și cum te poți vindeca! Știai că beneficiezi de consiliere psihologică la orice oră?

Spre exemplu, Problem Gambling List se referă la o listă oficială unde te poți înscrie voluntar și practic să nu te primească în vreun cazino. Mai jos am atașat un grafic din Google Search Trends, care cuprinde căutările pentru termenii “pariuri” și “pariuri sportive”, din perioada stării de urgență, a anului 2020. Iar asta putem spune că se datorează faptului că jocurile de noroc, la fel ca și alcoolul sau tutunul vând escapism (sunt surprinsă că acest cuvânt există și în limba română) și cauzează dependență. „Toți prietenii mei s-au autoexclus din online și niciunuia nu-i pare rău. Am hârtie scrisă de la anumite case de pariuri, prin care sunt informat că sunt autoexclus, dar eu pot intra în continuare în săli să pariez. Avem o lege promulgată, nu trebuie să ne mai luptăm cu morile de vânt alți ani. Tot ce are de făcut mediul politic este să aducă aplicabilitate acestei legi existente.

  • Pe site-urile diferiților operatori vei găsi o secțiune dedicată acesteia.
  • Deşi doar 14% dintre copii au recunoscut că au practicat jocuri de noroc pe bani, impactul fenomenului este mult mai amplu, susţine sursa citată.
  • Dar majoritatea site-urilor mari din România de gambling au o secțiune de joc responsabil pe care o vom detalia mai jos.
  • Şase din 10 copii ştiu că există restricţii de vârstă în accesul la jocuri de noroc, iar aproape 4 din 10 au vorbit cu persoane de încredere despre impactul acestora asupra lor”, precizează organizaţia Salvaţi Copiii.
  • Emoțiile trăite în procesul de joc, dar și în cazul câștigului, precum și intriga jocului entuziasmează jucătorul.
  • Unii jucători se folosesc de distracția și emoția pe care le obțin din jocurile de noroc pentru a scăpa de depresie, stres și anxietate.

În plus, sprijinul familiei și al altor persoane semnificative este foarte important. Organizația Mondiale a Sănătății (OMS) specifică faptul că participarea repetată la jocurile de noroc domină existența persoanelor dependente. Este un tip de dependență fără droguri, așadar este imposibil ca individul să reziste impulsurilor.

Ce se întâmplă cu Serviciul Salvamont Hunedoara, după aplicarea Legii măsurilor fiscale

De fapt, el sau ea continuă adesea să joace de noroc, în ciuda eforturilor intense de a controla, reduce sau opri comportamentul. Jocurile de noroc devin o problemă atunci când persoana nu se mai poate opri din a le face și atunci când provoacă un impact negativ asupra oricărui domeniu al vieții individului. În alte dependențe, alcoolul, de exemplu, persoana începe să dezvolte o toleranță. O cantitate din ce în ce mai mare de alcool este necesară pentru același „buzz”. Ca și în cazul altor dependențe, consecințele jocurilor de noroc pot duce la sentimente de descurajare și neputință.

Panorama a încercat să lămurească lucrurile și să analizeze situația din mai multe țări europene, pentru a vedea cum au încercat acestea să prevină dependența de jocuri de noroc și să protejeze persoanele vulnerabile. Jocurile de noroc online pot fi distractive, dar pot duce și la dependență, care poate fi dificil de oprit. Dependența de jocuri de noroc poate duce la pierderi financiare substanțiale, depresie și chiar moarte. În calitate de jucător, este important să joci la un cazinou online de renume, care susține jocurile de noroc responsabile. Expunerea timpurie la activități de jocuri de noroc este unul dintre factorii care pot duce la jocuri de noroc compulsive. Copiii mai mici care se implică de timpuriu în jocuri de noroc au mai multe șanse să aibă probleme cu jocurile de noroc. Acesta este unul dintre motivele pentru care majoritatea cazinourilor online de încredere nu permit accesul celor sub 18 ani la activitățile de jocuri de noroc.

VEZI ȘI:

Specialistii spun ca persoanele care au aceasta dependenta ar trebui sa caute ajutor psihologic, dar nu toate sunt constiente ca au cu adevarat o problema ce necesita asistenta. Jocurile de noroc sunt o formă de divertisment care poate fi distractivă și plăcută, dar poate deveni rapid o dependență dăunătoare. Dacă vă simțiți copleșiți de jocurile de noroc, există câteva sfaturi și metode pe care le puteți folosi pentru a vă ajuta să vă lăsați de pacanele. „În perioada care urmează, îți vom propune pe e-mail mai multe tactici prin care vom pune presiune pe politicieni să legifereze responsabil reclamele la jocurile de noroc”, se mai arată în mesaj. Pentru a primit aceste tactici trebuie să te abonezi la newsletterul Declic. Astfel, la Camera Deputaților a fost înregistrat un proiect de lege pentru interzicerea publicității audiovizuale și stradale la jocuri de noroc și pariuri. Proiectul are susținerea majorității partidelor – spun inițiatorii petiției, din mediul civic.

Ce este dependența de jocuri de noroc?

Ministrul de Finanţe vrea ca jucătorii să aibă mintea limpede atunci când pariază în cazinouri. Modificarea adusă prin noua lege este aceea că de la data de 31martie 2024 va trebui să avem o bază de date unică la nivel național a persoanelor autoexcluse care va fi gestionată de către ONJN. Cum în ultima vreme s-a atras atenția asupra reclamelor agresive făcute de casele de pariuri și asupra reclamelor mascate în urma cărora mai multe asociații au cerut interzicerea acestora.

Noua obligație nu se aplică doar pentru cei care au săli de jocuri sau pentru pariuri fizice, ci și celor care organizează jocurile de noroc la distanță. Ministerul Sănătății a declarat, marți, epidemie de rujeolă la nivel național, în urma creșterii îngrijorătoare a cazurilor de infectare, precum și a numărului mare de spitalizări. El spune că părţile centrale ale legii – scoaterea sălilor de jocuri la minim 50 de metri în afara localităţilor, nu mai puţin de 300 de metri de şcoli – vor rămâne în legea adoptată de Parlament.

În plus, ar trebui interzise aceste jocuri pentru tinerii care au mai puțin de 18 ani. Consilierea individuală și de grup, precum și accesul la experiența altor persoane care au trecut prin situații similare, sunt elemente cheie ale acestui tip de sprijin. În plus, National Council on Problem Gambling (NCPG) oferă resurse extinse, inclusiv linii telefonice de asistență și chat online, pentru a oferi consiliere și informații persoanelor afectate și familiilor acestora. Alte organizații, cum ar fi Gambling Therapy și BeGambleAware, furnizează informații, sfaturi și programe personalizate pentru cei care caută ajutor în gestionarea comportamentelor de joc problematic. Cazinourile online au un rol semnificativ în facilitarea acestei opțiuni, asigurând că procesul de autoexcludere este transparent, ușor de accesat și reversibil doar după un proces riguros de evaluare. Prin promovarea și facilitarea autoexcluderii, cazinourile online devin parteneri activi în eforturile de prevenire a jocului compulsiv și în promovarea unui mediu sănătos de joc. Poate fi asta o soluție-șoc pentru a limita accesul la o distracție care poate degenera relativ ușor în adicție și efecte cu potențial social distructiv?

Legislația altor state

Astfel, speranța matematică reprezintă suma medie pe care un jucător se așteaptă să o câștige pentru un anumit pariu repetat de mai multe ori. Un joc sau o situație de joc în care speranța matematică pentru jucător este zero (nu există câștig, nici pierdere netă) este numit joc corect. Atributul corect nu se referă aici la procesele tehnice ale jocului, ci la balanța șanselor dintre casă și jucător. A existat o creștere constantă atât în ceea ce privește realitatea virtuală, cât și jocurile mobile. Nu există restricții 5 Dazzling Hot Slot geografice, deoarece toată lumea poate juca de oriunde dorește. Pe lângă faptul că oferă un nivel ridicat de servicii pentru clienți, programe de recompense și stimulente, motivația principală a industriei cazinourilor online este de a oferi jucătorilor cel mai bun divertisment de joc. Promovarea dialogului deschis între operatori și jucători, precum și facilitarea accesului la suport profesional, contribuie la creșterea nivelului de conștientizare și responsabilitate în cadrul comunității de pariori online.

Din acești bani, o felie importantă a revenit statului român, sub formă de taxe și impozite, în total între 400 și 600 de milioane de euro fiind încasate la bugetul public, așa cum Panorama a scris aici. Se caracterizează prin incapacitatea de a rezista tentației de a juca sume mari de bani. Marea majoritate a persoanelor care sunt pasionate de jocurile de noroc par să caute în această practică aventura și emoția pe care le întâlnesc atunci când urmăresc să câștige sume tot mai mari de bani. În plus, în încercarea de a recupera miza și banii pierduți, individul poate fi blocat într-o cursă continuă, jucând cifre din ce în ce mai mari, pentru a anula pierderile respective. Persoanele care suferă de traume emoționale au, de asemenea, un risc ridicat de dependență de jocurile de noroc. În afară de traumele emoționale, alți factori vă pot face vulnerabili la problemele legate de jocurile de noroc. De exemplu, persoanele care obțin câștiguri masive la prima lor încercare de a juca la jocuri de noroc sunt susceptibile de a se bloca, crezând că sunt norocoase și că pot câștiga mai mult.

Oricum, responsabilitățile ar trebui livrate pe un fundal de atașament și siguranță. Cu cât mai multă încredere va avea copilul în părinte, cu atât mai ușor îi va fi copilului să se îndepărteze de jocurile de noroc”. Campaniile de conștientizare și programele de educație, desfășurate atât de organizații guvernamentale, cât și de industrie, își propun să informeze jucătorii asupra potențialelor pericole și să încurajeze practici responsabile de pariere. Italia a fost țara cu cele mai mari venituri din jocuri de noroc din Uniunea Europeană (online și land-based) în 2022, urmată de Marea Britanie și Germania, conform unei statistici a Asociației Europene de Jocuri și Pariuri. „Parlamentarii au inițiat aceste legi, pentru că cel mai probabil trebuie să ne aliniem la niște standarde europene. Iar la nivel european, sunt studii de impact făcute, care justifică apariția și promulgarea lor.

De asemenea, dacă vei avea grijă la timpul de distracție, nu vei ajunge niciodată să întâmpini probleme legate de jocurile de noroc. Un model probabilistic se bazează pe un experiment și o structură matematică atașată acelui experiment, anume câmpul de evenimente. Evenimentul este unitatea structurală cu care lucrează teoria probabilităților. Pe lângă aspectele legale, ține foarte mult de obiectivele și gusturile fiecărui parior.

Legislația europeană

Acest lucru poate include închiderea conturilor de jocuri de noroc, dezinstalați aplicațiile de jocuri de noroc și evitarea locurilor unde se joacă jocuri de noroc. Inițiatorii campaniei sunt de părere că Legea va fi modificată dacă societatea civilă va pune presiune pe politicieni, astfel încât să compenseze influența din partea industriei jocurilor de noroc. În continuare, e nevoie să rămânem uniți când proiectul va ajunge în comisiile de specialitate. Folosește butonul de mai jos pentru a trimite petiția către prietenii tăi, via e-mail, Facebook, Whatsapp sau Telegram. Distribui petiția pentru mai multe semnături”, se arată într-un mesaj trimis abonaților platformei Declic. Guvernul vrea să introducă şi o garanţie de 1 milion de euro pentru toate firmele de profil. Banii ar urma să fie folosiţi de stat dacă societatea nu îşi plăteşte dările.

Această măsură ar avea rol în transparentizarea numărului caselor de pariuri existente și viitoare. În toată această perioadă, companiile din sector au susţinut, prin importante donaţii de bani, materiale şi echipamente, efortul statului şi al spitalelor din România de combatere a răspândirii virusului SARS Cov-2. Alfred Simonis a spus pentru Europa Liberă că „nu mă intimidez de nicio practică a industriei, care face foarte mulţi bani”, evitând să precizeze dacă s-a simţit presat în vreun fel de reprezentanţi ai domeniului sau nu.

Una dintre modalitățile de reducere a comportamentului de joc de noroc este utilizarea medicamentelor, cum ar fi antidepresivele. Jucătorii patologici sunt scăpați de sub control, incapabili să controleze cheltuielile într-un cazinou în felul în care un dependent de cumpărături ar putea aborda punctele de vânzare cu amănuntul. Aceștia se confruntă cu probleme de dependență la fel ca și alcoolicii sau dependenții de droguri, se confruntă cu dificultăți financiare, faliment, depresie și gânduri de sinucidere. Dependența de jocurile de noroc presupune executarea excesivă și necontrolată a activităților recreative. Abuzul se remarcă în intensitatea și frecvența comportamentului sau în suma de bani investită. În plus, dependența interferează negativ cu relațiile de familie, sociale, academice și de muncă.

Add Your Comment